Великият Разказвач  и  Добромирка
Начало > Вдъхновения от ДОБРОМИРКА > Великият Разказвач  и  Добромирка

Великият Разказвач  и  Добромирка

С вълнение очакваме първата си среща със село Добромирка. Тук е  роден и израстнал един от най-талантливите поети на България. Причина за вълнението ни обаче се дължи на факта, че само преди две седмици на това място гостоприемно е отворил вратите си най-новият Дом на писателите. През следващите три дни в него предстои провеждането на първият Семинар на писаното слово. Ние с Ивайло  също сме записани за този семинар и сега бързаме да не закъснеем за първата сесия.

 Спираме в центъра на селото и се оказва, че сме попаднали точно в целта. Пред нас се  извисява  голяма триетажна сграда. На входа от към улицата стои надпис: ” ДОМ НА ПИСАТЕЛИТЕ”.

Нашите домакини от Мисия „Възможност”  ни посрещат приветливо и след регистрацията ни настаняват по стаите.

Пристигаме точно на време. В залата около подредените в елипса  оригинални маси са насядали първите участници.

Светлана Каролева,  редактор към  Мисия „Възможност”  поставя началото. Приветства всички с „ Добре дошли! ”  и  представя  говорителите, които ще ни обучават по време на семинара.

Гледам младата синеока жена  с грейнала усмивка и изобщо не подозирам, че е автор на 72 книги. Робин Гън е пропътувала трийсет и шест часа със самолет чак от Хаваите, за да дойде в Добромирка и да сподели с нас своя богат писателски опит.

Сърцето ми се разтапя от любов  и благодарност не само към нашия съвършен и щедър Снабдител, но и към организаторите на семинара.

Питам се с какво съм заслужила да срещна тази световно известна очарователна разказвачка на истории.

Научавам отговора малко по-късно, чрез  мотото на семинара: „Исус Христос – Разказвачът на историята на нашия живот”.

Именно Той, Великият Разказвач е първопричината да бъдем събрани  на това място. Той е, Който подрежда всеки детайл от пъзела на живота ни, като споделя с нас Своите мисли и планове.

Това послание ни свързва  във всеки момент от престоя ни в Добромирка. То струи  от съветите в поучението и на следващите ни лектори.

Марион Страуд от Великобритания е майка на пет деца и баба на петнадесет внука.  Започва  да пише романи за деца като млада майка.  Неусетно книгите станали повече от 20, но вече предназначени не само за деца,  а и за техните майки и баби. Заглавието на книгата й: „Мили Боже, това съм аз и е много спешно” ми звучи познато и близко. Толкова пъти аз самата съм изричала подобни думи, когато съм  разговаряла с моя небесен Баща.

Представят поредния говорител като най-издаваният български християнски автор  у нас. Данаил Налбантски е носител на многонаши и международни  награди.

 Слушам с голям интерес всяка дума на говорителите, а някъде дълбоко в мен напира красива приказка. Тази, която Той - Великият Разказвач е сътворил за Добромирка.

 Започва да я пише още преди три години в мечтите на Румен Иванов – директор  на Мисия „Възможност”. После я продължава в сърцата на неговите съработници и на други хора около тях.

Тази приказка сега оживява  пред очите ни и става действителност не само за жителите на Добромирка, но и за стотиците, за хилядите гости от страната и чужбина, които ще продължават да  прекрачват прага на този прекрасен дом – Домът на писателите.

В дописването й Великият Разказвач  кани и нас. Оставя ни да преодолеем всички бариери в себе си, да насочим погледа си към Него и да Го последваме!

 

10.04.2011 г.

Таня Стоянова

Стара Загора
Последна промяна:
September 22. 2016 13:04:18